Nieuws
16 november 2015 - Ron Smeets

Gigaset smartphones voorlopig nog niet naar Nederland Fabrikant geeft de voorkeur aan een lancering in 'die Heimat' en China

Vlak voor de IFA begon onthulde Gigaset (voorheen onderdeel van Siemens) drie smartphones in Berlijn. De Duitse fabrikant van, met name, (draadloze) DECT telefoons had de afgelopen jaren, zonder veel succes, wel al enkele Android DECT toestellen op de markt gebracht maar maakte begin september dus bekend zich ook op de smartphone markt te gaan roeren. De drie toestellen, Me, Me Pure en Me Pro werden in Berlijn over het algemeen warm onthaald door de verzamelde pers. Volgens de fabrikant zouden een of meerdere modellen nog voor het eind van dit jaar in de winkels verschijnen.

Welnu, in Duitsland en China gaat ze dat ook lukken. De toestellen liggen vanaf vandaag (16 november) in diverse (online) Duitse winkels en verschijnen voor het eind van deze maand ook in China. Helaas zullen wij in Nederland nog even geduld moeten hebben. Aanvankelijk werd hier ook gesproken over een winkellancering medio november, maar dat is nu uitgesteld naar 'begin 2016', zo liet de fabrikant vlak voor het weekend in een statement aan GSM Helpdesk weten.

"Gigaset bevestigt dat de commerciële lancering van de ME smartphone reeks als eerste gefocust wordt op Duitsland en China. Andere Europese landen en varianten voor markten met specifieke vereisten zullen begin 2016 volgen."

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.