Nieuws
19 augustus 2015 - Ron Smeets

Gigaset presenteert haar eerste echte Android smartphone op 1 september

De naam Gigaset zal door velen vooral bekend zijn in combinatie met Siemens. Voordat het merk zich afsplitste was het immers de naam voor de draadloze huistelefoons van de Duitse fabrikant. Inmiddels timmeren ze al heel wat jaren zelf aan de weg. Rondom de IFA, om 1 september om precies te zijn, zal Gigaset haar eerste echte Android smartphone presenteren. De stap in de smartphone wereld werd begin dit jaar al wereldkundig gemaakt, maar over amper twee weken zal het eerste toestel dus het daglicht zien.

Helemaal onbekend is Gigaset niet met Android. Het merk lanceerde de afgelopen twee jaar al enkele telefoons die met het Google OS uitgerust waren. De SL930A (foto hieronder) is de meest recente draadloze Android thuistelefoon en vorig jaar werd ook een (zakelijk) desktop Android toestel gepresenteerd. Een paar jaar daarvoor experimenteerde Gigaset, toen nog onder de vlag van Siemens, al met een draadloze touchscreen thuistelefoon, de SL910. Dat waren echter allemaal toestellen zonder simkaart.

Hoe de eerste Android smartphone van Gigaset er uit gaat zien is nog niet bekend. Er zijn ook nog geen afbeeldingen en specs van gelekt. De fabrikant maakte onlangs wel al bekend dat alle spelers en de staf Bayern München binnenkort een Gigaset smartphone krijgen en dus als een soort van 'brand ambassador' gaan fungeren. Ik ben benieuwd hoe lang sterren als Robben en Ribéry hun iPhone links laten liggen in ruil voor dat toestel ;)

Bron (Bayern München partnerschap, Duits)