Entertainment
21 december 2009 - Ron Smeets

Gezondheidswaarschuwingen op mobieltjes?

De discussie over de al dan niet schadelijke gevolgen die mobiele telefoons, en dan vooral de electromagnetische straling die daarbij vrijkomt, woedt al jaren en dat zal ook nog wel enkele jaren zo blijven. Intussen kom je zo af en toe lokale initiatieven tegen die het vermelden waard zijn.

Neem nou Andrea Boland, volksvertegenwoordiger in de staat Maine. Zij is, na het lezen van verschillende onderzoeken, ervan overtuigd dat mobiele telefoons kankertumoren kunnen veroorzaken. Daarom heeft ze een wetsvoorstel ingediend, waar in Januari over gestemd gaat worden, die fabrikanten moet gaan verplichten waarschuwingen op mobiele telefoons te 'plakken'.

Overigens gebruikt mevrouw Boland zelf ook een mobele telefoon, maar ze doet dat wel op een bijzondere manier. "Ik hou hem altijd ver van mijn hoofd als ik bel en zet hem uit als een geen binnenkomende gesprekken verwacht". Mmmh, ik zou zeggen: Geef die dame eens een Bluetooth Headset. Maar op zich is het natuurlijk wel knap dat ze precies weet wanneer iemand haar gaat bellen zodat ze het toestel weer op tijd aan kan zetten ;-))

Afbeelding via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.