Nieuws
16 maart 2012 - Ron Smeets

Gezellige drukte in de Deutsche 'New iPad' rij

Afgelopen nacht was het weer zover. Zo'n twaalf uur voordat de 'New iPad' verkocht mocht gaan worden verzamelden zich de eerste belangstellenden voor het winkelcentrum Centro in Oberhausen. Net zoals bij de iPhone 4S lancering was een groot deel van de iPad kopers afkomstig uit Nederland waar de 'New iPad' pas over een week in de winkels zal liggen.

Op het moment dat ik dit artikel schreef was de rij inmiddels gegroeid tot zo'n 150 man (en 5 vrouwen ;-) Opvallend was dat in die rij ook minimaal één medewerker van de onlangs geopende Apple Store in Amsterdam stond. Ongeduld of een werkbezoekje? Daarover mocht hij niets zeggen.

De sfeer hier in Oberhausen was (tot 03u30 in ieder geval) een heel stuk gezelliger dan vorig jaar bij de iPhone 4S lancering. Het winkelcentrum had de zaak dit keer dan ook wat beter aangepakt. Er was een wachtrij gemaakt met linten en de chagrijnige nachtwakers waren nergens te bekennen. In plaats daarvan had de Apple Store zelf gezorgd voor enkele vriendelijke bewakers die water, bananen en mandarijnen uitdeelden onder de wachtenden.

Bovendien zou rond de tijd dat dit artikel online verschijnt (04u00) ook de Burger King open gaan en worden vanaf 05u00 'volgnummers' uitgedeeld aan de wachtende kopers zodat dringen bij de ingang als om 08u00 de winkel open gaat niet nodig is (en geen zin heeft) Nee, geen geruzie over stoelen en tafels dit jaar. De stoelen stonden er ook nu weer en iedereen mocht gewoon blijven zitten ;-)

Update (07u26): De BK is uiteindelijk dicht gebleven en de eerste 50 wachtenden, waaronder Nederlanders, Polen, Russen en lokaal 'volk', staan binnen. Buiten is het 5 graden en daar staan nog een paar honderd New iPad fans...

Enkele foto's:

New-iPad-Rij-vroeg New-iPad-Rij-150 New-IPad-Rij-Begin

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.