Entertainment
26 november 2011 - Ron Smeets

Gewonden bij Indonesische BlackBerry Bold 9790 lancering

Lange rijen met wachtende fanboys en -girls voor een nieuwe smartphone. Dat is toch iets dat je alleen bij de iPhone ziet? Nou, in Indonesië zorgde de lancering van de BlackBerry Bold 9790 ook voor chaotische taferelen en 'n enorme mensenmassa voor de deuren van de 'BlackBerry winkel'.

Daarbij moet wel meteen gezegd worden dat het toestel ter ere van de Indonesische lancering met korting verkocht werd. Dat lokte natuurlijk veel koopjesjagers ;-)

Helaas voor BlackBerry en sommige wachtende klanten, liep het launchevent op een bepaald moment uit de hand toen bekend werd dat er niet voor alle wachtende klanten een goedkope BlackBerry 9790 klaar lag. uiteindelijk moest de politie er aan te pas komen om de mensenmassa uit elkaar te 'drijven' maar niet zonder dat er enkele tientallen lichtgewonden vielen.

UPDATE (11u02): Ik vond net nog een video, gemaakt door een van de wachtenden. Daarin is de chaos goed te zien:

Foto's via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.