Nieuws
04 mei 2006 - Ron Smeets

Gevangenisstraf voor SMSen tijdens het rijden

Dat is wat de Maleisische overheid haar mobiele onderdanen sinds kort in het verschiet legt.

Volgens de waarschuwing die gisteren gepubliceerd is zijn de gevaren voor medeweggebruikers namelijk een stuk groter dan bij het niet handsfree bellen, maar dat neemt niet weg dat de boetes voor beide vergrijpen even hoog zijn.

Als je vanaf nu in Maleisie bellend (zonder hands free kit) of SMS-end aangehouden wordt dan kun je rekenen op een boete van 275 dollar of maximaal 3 maanden gevangenisstraf.

Vorig jaar werden al 600 automobilisten aangehouden die vrolijk SMS-end door de straten van Kuala Lumpur reden en daar moet deze strenge maatregel dus een einde aan maken.Gerelateerde links:
SMS-ende besstuurder rijdt fietser plat
SMSende dove Miss Texas door trein geschept
'Zet 'm uit voor je wegrijdt!'
VS wil verbod op GSM in auto voor tieners
Handsfree bellen in verkeer niet veiliger
Handsfree bellen, maar dan anders
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.