Entertainment
20 november 2006 - Ron Smeets

Gevangenis 'legaliseert' mobieltjes voor 'inwoners'

Dit mag je met recht een rare beslissing noemen. De meeste gevangenissen verbieden namelijk het gebruik (en bezit) van mobiele telefoons door gevangenen omdat ze daarmee toch vooral het contact kunnen blijven onderhouden met hun criminele 'broeders' aan de andere kant van de muren, met alle gevolgen van dien.

In de Britse gevangenis Lowdham Grange mogen de 'inwoners' vanaf nu wel een mobiele telefoon mee de cel in nemen en gebruiken. De reden voor dit vreemde besluit is dat de leiding van de gevangenis de lange wachtrijen bij de telefooncellen wil verkorten.

Daarnaast vindt de gevangenisdirectie het niet meer dan normaal dat de gevangenen op ieder moment van de dag hun familie en vrienden kunnen bellen. Dat kunnen ze nu namelijk ook als ze in de rij gaan staan bij een telefooncel.

Uhhm, wat ze natuurlijk vergeten is dat de gesprekken die in de telefooncellen gevoerd worden makkelijk te controleren (lees: af te luisteren) zijn. Of de betreffende gevangenis ook de mobiele gesprekken gaat controleren is niet bekend.

Hopelijk gaan andere gevangenissen dit voorbeeld niet volgen want dat zou ook betekenen dat we steeds minder rare GSM smokkelverhalen zullen tegenkomen.Gerelateerde links:
Prepay kaarten financieren gevangenis
Kikkers smokkelen GSM's gevangenis in
Gevangenen bewaren GSM's in hun anus
Happy Slapping in gevangenissen
99 jaar cel voor GSM diefstal
Na de drugshond nu ook een GSM hond
Camphone beelden van feestende gevangenen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.