Entertainment
30 september 2011 - Ron Smeets

Gevangenen in hongerstaking vanwege afgepakte mobieltjes

Zo'n 350 Indiase gevangenen zijn donderdag in hongerstaking gegaan omdat de directie van de gevangenis een aantal 'opruim acties' gehouden hebben waarbij vooral mobiele telefoons in beslag genomen zijn.

Zoals in de meeste gevangenissen over de hele wereld zijn het bezit en gebruik van mobiele telefoons ook in India verboden. En daar zijn de boeven dus niet blij mee.

De hongerstaking is dus het directe gevolg van het feit dat de gevangenisdirectie een maand geleden besloot om een speciaal team te formeren dat toeziet op het vinden en in beslag nemem van illegale mobieltjes. Het gevolg: negen geconfisceerde mobieltjes van acht gevangenen in de afgelopen 28 dagen. Behalve dat de toestellen afgenomen worden mogen de 'eigenaren' ook naar een speciale cel waar ze ondervraagd worden over het hoe, waarom en de herkomst van de toestellen. Ik kan mij voorstellen dat het opsporingsteam daarbij niet altijd even zachtzinnig te werk gaat ;-) Ik zeg, lekker laten staken die gasten ;-)) Naar verluid zijn de (meeste) gevangen na anderhalve dag alweer gaan eten.

Afbeelding via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.