Entertainment
08 september 2006 - Ron Smeets

Gevangenen bewaren GSM's in hun anus

Ja, het staat er echt! In een zwaarbewaakte gevangenis in de binnenlanden van El Salvador zijn vier gedetineerden betrapt op het illegaal gebruiken van GSM's.

Met name de 'bewaarplek' voor de toestellen, SIM kaarten en zelfs een lader baart natuurlijk opzien. De GSM's en accesoires werden na gebruik telkens in een plastic zakje gestopt en anaal ingebracht om niet ontdekt te worden.

Tijdens een controle kregen enkele bewakers argwaan - de mobiele bellers zullen wel wat moeilijk gelopen hebben - en lieten ze roentgenfoto's van de mannen maken waarna de toestellen ontdekt werden.

Nu zou ik (en ik denk jullie ook) natuurlijk graag willen weten wat voor 'n GSM's dit waren, toch? Volgens de directie van de gevangenis waren de toestellen niet veel groter dan een vinger van een volwassen man. Dan denk ik dus meteen aan de Nokia 7380 en een beetje glijmiddel. Tja, die behoort natuurlijk niet voor niets tot de L'Amour collectie, maar ik denk niet dat Nokia dit in gedachte had toen ze die naam uitkozen.Gerelateerde links:
Gestolen GSM teruggevonden in onderbroek
40 jaar voor het smokkelen van een mobieltje
GSM's in zak chips
Kikkers smokkelen GSM's gevangenis in
Vrouw verstopt gestolen GSM in achterwerk
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.