Nieuws
05 november 2012 - Ron Smeets

Gevalletje 'in je eigen voet schieten' van Apple

Apple heeft een Mexicaanse rechtzaak verloren, aangespannen door de lokale mobiele prociver iFone. Hierdoor mag de Amerikaanse fabrikant het merk iPhone in het land van taco's en fajita's niet meer gebruiken. Bij overtreding riskeert Apple een boete van 100.000 dollar plus 40% van de opbrengst van de iPhone verkopen in Mexico.

Saillant detail: Apple begon enkele jaren geleden zelf een rechtzaak tegen iFone maar lijkt zich nu dus zelf in de voet geschoten te hebben. Auw!

Wat is namelijk het geval; iFone heeft het Mexicaanse copyright op haar naam al in 2003 geregistreerd. Apple verloor daardoor de rechtzaak waarin men eiste dat iFone een andere naam zou gaan gebruiken. Vervolgens besloot iFone Apple aan te klagen met dezelfde eis. De Mexicaanse provider won wel, met bovenstaande uitspraak tot gevolg.

Dit zal ongetwijfeld uitdraaien op een schikking waardoor Apple iets mindere rijk wordt en het Mexicaanse iFone grotere kerstpakketten kan bestellen voor haar personeel ;-)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.