Accessoires
05 september 2006 - Ron Smeets

Geupgrade Sony 'UMPC' nog duurder dan voorganger

Sony verraste enkele maanden geleden door met een UMPC achtig toestel op de markt te komen, de Vaio UX180P. Ongeveer de helft kleiner dan de reeds eerder geflopte UMPC's, maar wel minstens net zo duur!

Nu het toestel goed en wel in de winkels ligt vinden de Japanners het al hoog tijd om 'm te vervangen door een ge-upgrade versie, de UX280P. Qua specs onderscheidt deze nieuwe mini 'UMPC' zich van zijn voorganger door een 40GB HD (was 20) en 1GB RAM (was 512Mb). Verder zijn de specs, en helaas ook de afmetingen, niet gewijzigd.

Natuurlijk is wel het prijskaartje aangepast. In de VS gaat de UX280P meer dan 2000 dollar kosten. En dat is nog steeds belachelijk veel geld voor een 'mini UMPC' met WiFi en VoIP functies.Gerelateerde links:
Opgevoerde Sony Vaio UX90 voor Japan
Sony 'UMPC' gereviewd
Sony 'UMPC' officieel aangekondigd
Sony Vaio UMPC gespot
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.