Accessoires
05 januari 2011 - Ron Smeets

Gesubsidiëerde iPad (nog) niet echt populair in Engeland

Diverse Engelse providers (oa T-Mobile en Orange) zijn onlangs gestart met het aanbieden van de iPad (met 3G) in combinatie met een abonnement. De tablet van Apple kost dan nog maar zo'n 235 Euro (199 pond) en de kopers moeten er een tweejarig data abonnement van ca 30 Euro (25 pond) bij afsluiten.

Volgens de Times lijdt dat in Engeland voorlopig nog niet tot enorme verkoopsuccessen. De cijfers van T-Mobile zijn niet bekend, maar de Times claimt over informatie te beschikken dat Orange in de eerste week slechts 1000 'gesubsidiëerde iPads' met abonnementen heeft verkocht.

Die cijfers zeggen volgens mij niet zo heel erg veel. Ten eerste is de iPad natuurlijk al ruim een half jaar te koop. Veel Engelsen die er eentje wilden hebben zullen die dus al eerder aangeschaft hebben. Daarnaast gaan er al een tijdje geruchten rond over de tweede versie van de iPad die mogelijk al in April of Mei in de winkels zal liggen. De kans is dus groot dat er (veel) consumenten zijn die daarop gaan wachten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.