Entertainment
27 januari 2006 - Ron Smeets

Gestolen mobieltjes als betaalmiddel

De internationale drugshandel heeft er een nieuw betaalmiddel bij, zo meldt de Daily Record vandaag.

Een van de resultaten van een onderzoek door Engelse rechercheurs in maar liefst 40 landen wijst namenlijk uit dat gestolen mobieltjes steeds vaker 'geruild' worden voor (hard)drugs. Blijkbaar zijn GSM's tegenwoordig ook al meer waard dan de 'good old' Amerikaanse dollar.

Volgens justitie gaat er in deze vorm van drugshandel jaarlijks meer dan 200 miljoen Euro om. Alleen in Engeland worden per jaar zo'n 700.000 GSM's gestolen. Hoeveel gram heroine of cocaine een gestolen Nokia of Samsung oplevert is niet bekend

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.