Nieuws
23 augustus 2005 - Ron Smeets

Gestolen GSM's doorn in oog verzekeraars

In Nieuw Zeeland hebben diverse verzekeraars aan de bel getrokken over de steed hoger oplopende kosten voor het uitbetalen van schadevergoedingen voor gestolen en verloren gadgets zoals GSM's.

Nu al worden daar maandelijks zo'n 1600 GSM's als verloren of gestolen opgegeven, goed voor een gezamenlijke kostenpost van ruim 2,7 miljoen Euro per jaar.

Volgens een woordvoerder van een van de verzekeraars zal de huidige trend uiteindelijk zijn weerslag hebben op de tarieven voor inboedel- en schadeverzekeringen in Nieuw Zeeland.

De vraag is alleen nog nu of en wanneer de tarieven hier zullen gaan stijgen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.