Nieuws
26 november 2009 - Ron Smeets

Gestolen Belgische iPhones in Russische winkels

Anderhalve week geleden werden de Belgische iPhone fans, maar toch vooral diegenen die er nog eentje in bestelling hadden, opgeschrikt door het bericht dat de iPhone voorraad van Mobistar, 4.000 stuks, gestolen waren uit een magazijn in Willebroek.

De kans dat die toestellen hun weg nog terugvinden naar de rechtmatige eigenaren was natuurlijk niet groot (lees: nihil) maar volgens de laatste berichten zijn de eerste toestellen uit die gestolen partij wel boven water gekomen. . . in Russische telefoonwinkels.

Op zich niet zo gek want in Rusland is de vraag naar iPhones ook aanwezig maar het toestel is daar nog steeds niet officieel op de markt. Grijze import en de zwarte markt zijn dus de enige 'officiele' kanalen waar Russen een iPhone kunnen bemachtigen.

Een winkeleigenaar, die natuurlijk anoniem wil blijven, heeft tegenover TouchMyApps verklaart dat diverse telecom winkels in Rusland de afgelopen dagen gebeld zijn met de vraag of ze interesse hadden in een partij (minimale afname 100 stuks) officieel ge-unlockte Europese iPhones. Wat de boeven er natuurlijk niet bij vertellen is het feit dat alle IMEI nummers van de 4.000 gestolen iPhones inmiddels geblokkeerd zijn door Apple en Mobistar dus mobiel (bellen, netwerk verbinding) zullen de kopers er vooralsnog niet veel mee kunnen. Ja, op zoek gaan naar een goede hacker wellicht ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.