Nieuws
11 januari 2009 - Martijn Derks

Gesprekken opnemen met je HTC Windows Smartphone

Vandaag kwam ik op wmpowerusers een programma tegen waar ik al lang op zat te wachten. Namelijk een manier om gesprekken die ik voer op te nemen.

En dan bedoel ik dus ook de andere kant van de lijn, niet alleen mijn stem. Het is een programma in de Chinese taal, maar er is een manier het om te zetten naar Engels, zodat je er ook iets van kan begrijpen. HTC heeft het gemaakt en het heet Calling Record. Wil je weten hoe het werkt...

Om dit alles mogelijk te maken moet je de volgende deze .Cab installeren op je HTC.    Heb je dat gedaan dan download je vervolgens dit bestandje. Dit pak je uit op je pc en zet je vervolgens in de map  Windows op je toestel. nu even je toestel een softreset geven en je kan gesprekken gaan opnemen. Om dit te doen ga je bellen en dan tijdens het gesprek ga je naar menu en daar zie je nu de "nieuwe" optie start recording, kies deze optie en het gesprek word opgenomen. Je kan in het programma zelf aangeven of je wilt dat de opnames op je toestel of je geheugen kaart wilt opslaan. Er word een mapje "recording" aangemaakt. Ook kan je aangeven of het bestand in .ARM of .WAV moet worden opgeslagen. Hier kun je een fragment downloaden wat ik als test heb gemaakt.

Het programma werkt erg goed en de geluidskwaliteit is redelijk, maar zeker goed genoeg. Je kan de files op zo naar je PC slepen om te archiveren.

Bron

Over de auteur: Martijn Derks