Geruchten
12 oktober 2007 - Ron Smeets

Gespotte Motorola toestellen zijn fake

Dat beweert althans de doorgaans zeer betrouwbare BoyGenius in een posting op zijn site naar aanleiding van de vier gespotte Motorola toestellen eerder deze week hier in Nederland.

BoyGenius beroept zich op een van zijn bronnen binnen Motorola die zegt zeker te weten dat de toestelmaker GEEN 8 megapixel toestel in de pijpleiding heeft zitten. Ook de namen zouden absoluut verzonnen zijn.

Hoogstwaarschijnlijk, zo meldt de bron, gaat het hier om een bewuste actie van Motorola in de hoop dat de zogenaamd per ongeluk gelekte wazige toestelafbeeldingen voor wat extra buzz rondom het merk zorgen wanneer binnenkort de échte toestel portfolio voor 2008, die er wel aan zit te komen, bekendgemaakt wordt.

Ik was er zelf helaas niet bij toen Motorola afgelopen maandagavond de bewuste presentatie waarin deze foto's getoond werden gaf dus kan ik niet inschatten in welke stemming deze presentatie gegeven werd. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik wat twijfels had (die ik overigens niet eerder uitgesproken heb) toen ik de codenaam 'Texel' zag.

Wellicht dat de bron, GSM Helpdesk, een reactie kan geven op de beweringen van BoyGenius.Gerelateerde links:
Nieuwe Motorola's gespot tijdens presentatie
Motorola ROKR E7 gespot?
Vier nieuwe Motorola's op komst
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.