Nieuws
13 augustus 2013 - Redactie MobileCowboys

Geschat verbruik: maandelijks 488Mb mobiel dataverkeer

De gemiddelde Nederlander verbruikt gemiddeld 488 Mb aan mobiel dataverkeer per maand. Zo blijkt uit recent onderzoek van SimOnlyRadar, dat de afgelopen maanden de data bijhield die zijn ingevoerd in de MB verbruikstool. Daarmee kunnen Nederlanders per categorie zoals Whatsapp, e-mails, Spotify, internet, YouTube etc. aangeven hoeveel zij verwachten hiervan gebruik te gaan maken per dag.

Daar komt vervolgens een minimaal en een maximaal geschatte Mb verbruik per maand uit, waarvan het gemiddelde is neergekomen op 488 Mb. Dit is dus niet het daadwerkelijke verbruik, maar een gemiddelde wat Nederlanders verwachten nodig te hebben aan mobiel dataverkeer.

Met de steeds verdere uitrol van het nieuwe 4G netwerk is de verwachting dat het gemiddelde verbruik per Nederlander de komende jaren alleen nog maar toe zal gaan nemen. Bundels bij een sim only abonnement of toestel abonnement zijn de afgelopen tijd ook gegroeid qua inhoud, bundels kleiner dan 500 MB aan dataverkeer worden nog maar nauwelijks aangeboden en dat is maar goed ook gezien het gemiddelde verbruik van bijna een halve GB.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl