Nieuws
11 oktober 2013 - Nichal Joosse

Geruchten over de nog komende Windows Phone 8.1

Hoewel er eerst nog een derde update onderweg is van Windows Phone 8, gaan er al flink wat geruchten rond over Windows Phone 8.1, de opvolger van Windows Phone 8. Als eerste wordt er gesproken over 'universal binaries'. Dit houdt in dat het mogelijk wordt voor ontwikkelaars om één app te maken die zowel op Windows RT als op Windows Phone kan draaien. Ook over multitasking wordt er veel gesproken. Het is bekend dat multitasking momenteel het grootste technische probleem is op Windows Phone 8. De derde update zou wat problemen moeten verhelpen, maar alles zou verholpen moeten zijn in Windows Phone 8.1.

Ook belangrijk is de ondersteuning voor grotere schermen. De derde update zou ondersteuning moeten hebben voor 5- en 6-inch schermen, maar Windows Phone 8.1 zou ook ondersteuning moeten hebben voor 7- tot 10-inch schermen. De 'back'-button zou ook verleden tijd moeten zijn. Enigszins geïnspireerd door Apple, zou er in Windows Phone 8.1 geen gebruik meer gemaakt worden van de 'back'-button.

Microsoft had altijd de bedoeling om Windows Phone te positioneren als een high-end systeem, net als iOS. Maar met toestellen als de Lumia 520 en de Lumia 620 lijkt Windows Phone vooral gericht te zijn op low-end. Tegenwoordig is er steeds meer vraag naar 1080p-schermen en grotere apparaten. Windows Phone zou in de toekomst de vraag naar deze schermen en apparaten willen beantwoorden en zich hierop aanpassen.  

Over de auteur: Nichal Joosse