Geruchten
26 mei 2015 - Ron Smeets

Geruchten dat zowel LG als Huawei dit jaar een Nexus smartphone maken worden sterker

De afgelopen weken en maanden doken regelmatig geruchten op over welke fabrikant de volgende Nexus smartphone zou gaan maken. Aanvankelijk leek de strijd, onder anderen, tussen LG en Huawei te gaan. Inmiddels worden de geruchten steeds sterker dat er dit jaar twee Nexus toestellen komen. Geen tablet en smartphone zoals in voorgaande jaren, maar een 5.2 inch smartphone en een 5.7 inch 'phablet'. Kleinere toestellen dan de 6 inch Nexus van afgelopen jaar dus, maar kan ook geen echte verrassing genoemd worden wanneer dat blijkt te kloppen.

Als we de meest recente geruchten mogen geloven, die uiteraard afkomstig zijn van een anonieme bron, dan zal LG de 5.2 inch Nexus met de codenaam 'Angler' voor haar rekening nemen en werkt Huawei aan het 5.7 inch model die de codenaam 'Bullhead' heeft.

Afbeeldingen van deze toestellen zijn er nog niet, maar er wordt wel gespeculeerd over de specs. Zo zou de 5.2 inch LG Nexus voorzien worden van de Snapdragon 808 (hexa core) processor en een accu met een capaciteit die rond de 2700 mAh zal schommelen. De 5.7 inch Huawei Nexus krijgt een Snapdragon 810 processor (octa core) en ene 3500 mAh accu, aldus de onbevestigde berichten.

Over enkele dagen start Google I/O. De vraag is echter of de nieuwe Nexus toestellen daar al gepresenteerd zullen worden. Wanneer Google hetzelfde schema hanteert als de afgelopen jaren dan duurt het nog een maand of vijf voordat de nieuwe Nexus toestellen op de markt komen. Dan zou een onthulling eind mei wel erg vroeg zijn. Van de andere kant hebben Google en Motorola met de redelijk onhandelbare (6 inch) Nexus 6 de plank een beetje mis geslagen. Maanden na de onthulling van dat toestel bleef de vraag naar de compactere Nexus 5 nog altijd groter. Ik kan mij dus ook voorstellen dat Google iets sneller dan normaal de volgende, kleinere, Nexus toestellen op de markt wil brengen. Het zal de komende dagen, of weken, moeten blijken.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.