Geruchten
26 juni 2015 - Ron Smeets

Gerucht: Snapdragon 820 processor krijgt Samsung rekenkernen Qualcomm wil niet alleen de oververhitting oplossen met energiezuinige Samsung chips

Koreaanse bronnen melden dat Qualcomm voor de productie van de nieuwe Snapdragon 820 processor waarschijnlijk gaat samenwerken met Samsung. De Koreaanse fabrikant zou de rekenkernen voor de nieuwe Qualcomm processor gaan leveren. Gesproken wordt over de 3.0 GHz, 64-bit, 14nm Kyro CPU's die Samsung ook gebruikt in de Exynos 7420 processors van de Galaxy S6 (edge).

Die chips zouden een stuk energiezuiniger zijn dan de CPU's van het Taiwanese TSMC die Qualcomm tot nu toe gebruikte. Dat 'overmatige' energieverbruik is een van de oorzaken waarom de Snapdragon 810 met oververhitting kampt. Eerder verschenen overigens ook al geruchten online dat Qualcomm met Samsung in gesprek was voor een eventuele samenwerking. Als de berichten kloppen betekent dat ook dat Samsung de productie van de Snapdragon 820 gaat verzorgen.

Qualcomm heeft echter nog een reden om met Samsung in zee te gaan. De chipmaker is dit jaar namelijk een grote order van de Koreaanse fabrikant misgelopen. Die voor de levering van processors voor de Galaxy S6 (edge). Een hernieuwde samenwerking zou kunnen betekenen dat processors van de Taiwanese fabrikant de toekomst terugkeren in high-end smartphones van de Koreaanse fabrikant. Wie weet...

Volgens de Koreaanse geruchten zouden HTC, Sony en Xiaomi de eerste fabrikanten zijn die de Snapdragon 820 gaan testen. HTC werd eerder vandaag, voor haar nieuwe vlaggenschip dat eind dit jaar nog in de winkels moet verschijnen, ook al in verband gebracht met de nieuwe Qualcomm processor.

Bron (Chinees), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.