Nieuws
04 augustus 2011 - Ron Smeets

Gerucht over Europese NFC versie SGSII blijkt misverstand

Gisteravond organiseerde Samsung België een (bloggers)meeting in Brussel. Daar werd door Samsung een opvallende uitspraak gedaan, zo luidden vanonchten althans de geruchten.

De fabrikant zei in Brussel de NFC versie van de Samsung Galaxy S II niet in Europa uitgebracht zal worden. Een van de aanwezigen bij deze Samsung meeting tweette dat (zie ook de screenshot van de betreffende tweet hiernaast).

In de twitter timeline van Samsung België, die de uitspraken dus gedaan zouden hebben, is niets te zien van een melding over de NFC versie van de SGSII. Natuurlijk heb ik Samsung Nederland om een reactie gevraagd. Die kreeg ik en dat scheen weer een heel ander licht op dit gerucht. Volgens Samsung Nederland heeft de aanwezige tweep enkele uitspraken van een Samsung medewerker over de NFC versie van de SGSII verkeerd geinterpreteerd.

De reactie van Samsung Nederland: "De uitspraak is niet door Samsung gedaan, maar er werd een vraag gesteld door een van de aanwezigen over de NFC en ons antwoord in België was dat de SGSII daar (en ook hier in Nederland) gelanceerd is zonder NFC en dat de versie met NFC wereldwijd nog niet beschikbaar is. En dat we nog niet weten of deze versie in NL of BE gaat komen." Enfin, vooralsnog kan dit gerucht dus naar het land van de fabelen gestuurd worden ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.