Geruchten
11 januari 2012 - Ron Smeets

Gerucht: iPad 3 wordt uiterlijk bijna identiek aan de iPad 2

Een van de bloggers bij iLounge claimt daags voor de CES de derde generatie van de iPad, voor het gemak maar even iPad 3 genoemd ;-), gezien te hebben.

Als we zijn 'ooggetuige' bericht mogen geloven dan wordt de iPad 3, uiterlijk althans, nagenoeg identiek aan zijn voorganger, de iPad 2 (foto). De verschillen zouden zelfs niet interessant genoeg zijn om er een foto van te maken. Die is er dan ook niet en dat maakt de kans dat dit gerucht klopt een heel stuk kleiner.

Volgens iLounge is de iPad 3 ongeveer één milimeter dikker dan de iPad 2. Verder is de cameralens iets groter geworden en hetzelfde chrome randje hebben als de camera van de iPhone 4S. Aan de voorzijde zouden de verschillen tussen de iPad 2 en iPad 3 voor het blote oog helemaal niet te zien zijn. Echter, het scherm is wel duidelijk anders, qua resolutie en technologie. Dat zou dan ook het grote 'nieuws' zijn, samen met de snellere processor, waar Apple met de iPad 3 de wereld in wil gaan. Volgens iLounge zou Apple de nieuwe iPad ook als iPad 2HD of iPad 2S op de markt kunnen gaan zetten. We zullen het wel zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.