Geruchten
15 februari 2012 - Marc Wielaert

Gerucht: 6 nieuwe Nokia's tijdens MWC

De Amerikaanse site PocketNow heeft lucht gekregen van de aankondiging van maar liefst zes nieuwe toestellen door Nokia tijdens het Mobile World Congress dat over een paar weken weer losbarst in Barcelona. Daarbij zou het niet alleen om nieuwe Windows Phone toestellen gaan, maar zelfs een nieuw Symbian toestel. 

Niet onverwacht is een van de genoemde toestellen de Europese versie van de Lumia 900, het nieuwste vlaggenschip met een display van 4,3 inch. Nieuw is een Lumia 610, wat gezien het typenummer een instapmodel zou moeten zijn, nog eenvoudiger dan de Lumia 710.

Verder zou er sprake zijn van een opvolger van de Nokia N8, met als typering N808 PureView. Dit zou dan meteen ook het nieuwste Symbian device worden, dat dan uiteraard draait op Nokia Belle - en dat zou in tal van opzichten geen vervelend vooruitzicht zijn. Ikzelf heb de Nokia N8 sinds een paar weken weer dagelijks op zak als cameratelefoon, sinds Belle werkt de telefoon sneller en soepeler dan ooit en het toestel is bovendien met gemak dagenlang standby. 

En dan zouden er nog drie feature phones worden aangekondigd in de Asha serie, bedoeld voor de "opkomende markten" zoals bijvoorbeeld China en India - een niet te onderschatten markt waar Nokia op dit moment nog het grootste deel van zijn omzet vandaan haalt. In deze serie dual-sim toestellen worden als typenummers de 302, 203 en 202 genoemd, maar zonder verdere specificaties of afbeeldingen zijn die nummers voor de Europese markt natuurlijk niet zo spannend. 

Het enige toestel waarvan op dit moment met zekerheid bekend is hoe het eruit ziet is de Lumia 900, een "oversized" Lumia 800 waar ik persoonlijk enorm naar uitkijk, al zou het me ook niet vervelend lijken als Nokia ook met een toestel komt dat er wat formaat betreft precies tussenin zit. Of de geruchten juist zullen blijken weten we binnen twee weken, als we met een aantal MobileCowboys uitgebreid verslag doen vanuit Barcelona.

Over de auteur: Marc Wielaert