Toestellen
24 september 2006 - Ron Smeets

Gereviseerde GSM's een miljoenenhandel in de VS

Wat 15 jaar geleden begon als een nevenactiviteit voor een bedrijf dat PC's reviseerde is in de laatste 5 maanden uitgegroeid tot een onderneming met 250 medewerkers en tientallen miljoenen dollars omzet.

Het opnieuw op de markt brengen van gebruikte GSM's is iets dat meer en meer bedrijven ontdekken als een succesvolle business. De handel in goedkope gebruikte toestellen in derde wereldlanden, waar nieuwe mobiele bellers zich maandelijks met miljoenen tegelijk aandienen, maar waar het geld voor de aanschaf van (dure) nieuwe toestellen vaak ontbreekt is maar één van de voorbeelden voor het succes.

In de VS moeten steeds meer providers en telefoonwinkels zich verplichten tot de inname van gebruikte GSM's als klanten een nieuwe kopen. Omdat deze Telco's verder weinig heil zien in het afvoeren en verwerken van al deze gebruikte toestellen hebben de meesten van hen onlangs een deal gesloten met ReCellular.

Het bedrijf reviseerde voor die tijd ongeveer 400 gebruikte toestellen per maand. Met recht een nevenactieviteit. Sindsdien echter zijn die getallen opgelopen tot 300.000 toestellen per maand. Goed voor een marktaandeel van ruim 53%, een jaaromzet van zo'n 40 miljoen dollar en werk voor 250 medewerkers.

De gereviseerde toestellen worden in meer dan 30 landen verkocht. Gemiddeld kost een tweedehands GSM 18 dollar, maar er zijn er ook die voor 100 dollar over de toonbank gaan.Gerelateerde links:
Veel tweedehands GSM's nog vol informatie
Gebruikte GSM voor 7000 Euro ?!
Gebruikte GSM's steeds populairder
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.