Accessoires
01 november 2005 - Ron Smeets

Gepeperd mobieltje

Los van het feit dat het formeel verboden is om bij je te hebben is valt een busje pepperspray natuurlijk nogal op als je hem uit je zak of tas haalt.

Een Koreaans bedrijf heeft een oplossing bedacht waardoor de pepperspray zelfs als je hem in je handen houdt niet meer opvalt. De CarryGuard is een pepperspray busje in de vorm van een clamshell GSM die nauwelijks van echt te onderscheiden is, tenminste totdat je de antenne uittrekt en op de 'belknop' drukt. Op dat moment spuit de vloeibare peper uit de antenne in de richting van een eventuele belager.

Bijkomend voordeel is dus dat je de het gepeperde mobieltje gewoon als 'GSM' aan je broekriem kunt hangen of in je hand kunt houden zonder meteen intimiderend over te komen, of bekeurd te worden door passerende agenten.

Als extra feature heeft het toestelletje ook een 'panic-button' die, als je hem indrukt, een alarmtoom uitzend om de aandacht van omstanders te trekken en de eventuele aanvaller(s) af te schrikken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.