Nieuws
31 januari 2010 - Redactie StyleCowboys

Gen.Y DualBoot: Windows Mobile en Android op één Smartphone

Met de komst van  Android zullen sommige bezitters van Windows Mobile smartphones hun nieuwsgierigheid wellicht niet in bedwang kunnen houden om dan toch dit OS op hun telefoon te installeren.

Het nadeel is alleen dat je dan vaarwel kunt zeggen naar je gehele oude Windows omgeving, instellingen, games, etc. Je zult dus een keuze moeten maken tussen Windows Mobile en Android. Of toch niet?

Om die keuze te ontlopen hebben enkele handige XDA-developers een Dualboot tool ontwikkel genaamd Gen.Y DualBOOT (waarschijnlijk van Genuine Dualboot) Hiermee kun je zowel Windows Mobile als Android op één telefoon-toestel installeren.

“De kracht van het programma zit hem in zijn eenvoud” moet ik toch even erbij zeggen. Het is een simpel beginscherm zonder verborgen geavanceerde knoppen of termen die je toch niet begrijpt. Dit geldt ook voor de installatie van het programma: Eenvoudig.

Dus mocht je van plan zijn om Android op je Windows telefoon te installeren, dan is het raadzaam om ook even naar dit programma te kijken. Maar let er op dat er bij de dualboot géén Android besturingsysteem zal worden meegeleverd, deze zul je nog even zelf moeten vinden.

Bron

Over de auteur: Redactie StyleCowboys
 
De redactie van Stylecowboys is te bereiken via redactie@stylecowboys.nl