Nieuws
22 april 2006 - Ron Smeets

Gemeenteraad verbiedt openbaar WiFi netwerk

Klinkt onwaarschijnlijk, maar dat is het niet. De reden is echter niet zo heel erg vreemd en dat maakt de uitspraak ook een stuk begrijpeliker.

Vanaf nu is het voor bedrijven in het Amerikaanse Winchester County (NY) die financiele data zoals creditcard gegevens in hun netwerk bewaren verboden om vrij toegankelijke WiFi netwerken aan te leggen.

Daarnaast moeten openbare gelegenheden waar het publiek gebruik kan maken van WiFi verbindingen waarschuwingsborden plaatsen om de bezoekers te informeren over de mogelijke gevaren van het versturen van prive-gevoelige gegevens over die netwerken.

Volgens de bedenker van de regel, Andrew Spano, is zijn gemeente in Amerika in ieder geval de eerste die een dergelijke maatregel instelt.Gerelateerde links:
San Francisco kiest voor Google WiFi
Gratis WiFi van T-Mobile in de VS
Gratis WiFi voor New Orleans
Gratis Europees WiFi netwerk op komst
Betere beveiliging toekomstige GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.