Nieuws
23 mei 2006 - Ron Smeets

Gemakkelijk eten per SMS

In New York is sinds kort een SMS service van start gegaan waarmee je per SMS je lunch of diner kunt bestellen en betalen.

Onder het motto 'Skip the line' kun je met Go Mobo je keuze online maken en vervolgens per SMS bestellen en betalen.

Het werkt als volgt. Je meldt je aan bij Go Mobo voor een gratis lidmaatschap. Vervolgens kun je op de site Go Mobo je favoriete menu's bij de deelnemende restaurants samenstellen en deze opslaan onder diverse persoonlijke voorkeurnummers. Voor de betaling laat je eenmalig je credit-card gegevens achter in je account.

Als je door de straten van New York loopt en je krijgt zin in een Burger of Sandwich, dan SMS je het voorkeurs nummer van een van je menu's naar de Go Mobo shortcode (46626) en enkele minuten later haal je bij het betreffende restarant je bestelling op, zonder in de rij te hoeven staan.

Momenteel werkt Go Mobo alleen nog in Manhatten waar 6 restaurants meedoen, maar binnenkort wordt het 'assortiment' onder andere uitgebreid met een Subway en Dunkin Donuts.Gerelateerde links:
Kerstkalkoen kiezen per videofoon en SMS
Texxi, de SMS Taxi
Prijsbewuste groente en fruit kopen
Junkfood niet meer op mobieltjes adverteren
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.