Toestellen
29 maart 2009 - Ron Smeets

Geluidsproblemen BlackBerry Bold?

Ik sprak enkele dagen geleden iemand die al een tijdje de BlackBerry Bold gebruikt en hij kwam met een ietwat vreemd probleem waarover ik verder nog maar weinig gehoord heb.

Het leek erop alsof de speaker van zijn Bold af en toe gewoon helemaal geen geluid weergaf. Echter na enkele eigen ondezoekjes kwam hij er achter dat het te maken had met de batterijklep die te zeer op de 'uitgang' van de speaker drukte waardoor het geluid verstomde.

De oplossing? Een paar laagjes Post-it's (zie foto's). Sindsdien werkt het geluid van zijn Bold prima. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of meer Bold gebruikers hier ervaringen mee hebben.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.