Nieuws
24 mei 2006 - Ron Smeets

Geluid tegen hangjongeren wordt ringtone

Enkele weken geleden was het nog groot nieuws: Mosquito. Het ultrahoge geluid dat alleen tieners kunnen horen omdat het gehoor van volwassenen door de jaren heen al dusdanig 'versleten' dat ze die geluiden niet meer kunnen waarnemen.

De bedoeling is dat met behulp van die geluiden hanjongeren worden geweerd van plekken waar ze niet gewenst zijn. Een beetje zoals de piepende apparaatjes die muggen en marters weg zouden moeten jagen.

Je kon er natuurlijk op wachten dat de creatieve kids een manier zouden vinden om deze vinding in hun voordeel te benutten en nog geen maand later is het ook al zo ver.

Steeds meer kids gebruiken de voor hun hoorbare irritante toon namelijk als ringtone. Hierdoor kunnen ze in de klas en overal waar dat eigenlijk verboden is, gebeld worden of SMSjes ontvangen zonder dat leraren of ouders dat in de gaten hebben. OK, een klas vol kids die tijdens de les constant naar hun GSM zitten te staren valt natuurlijk ook wel op, maar het idee is daarom niet minder origineel.Gerelateerde links:
Realtones hebben de toekomst
Welke ringtone past bij jou?
Filmquote's als ringtone zijn hot
Censuur GSM voor Kids
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Warning: include(cookie_banner.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314 Warning: include(): Failed opening 'cookie_banner.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314