Geruchten
12 januari 2018 - Ron Smeets

Gelekte verpakking van de Galaxy S9 toont weinig nieuws En een Chinese bron claimt kort daarna alle specs van de S9 en S9+ te weten

Online is een kiekje opgedoken (zie hieronder) waarop de verpakking van de Samsung Galaxy S9 te zien zou zijn. Dat op zich is natuurlijk geen nieuws maar het betreft het deel van de verpakking waarop de een aantal specificaties van het toestel vermeld staan. Als die kloppen, het is immers een afbeelding en informatie waarvan de echtheid nog niet te bepalen is, dan wordt de Galaxy S9 geen echt spannend toestel, vergeleken met zijn voorganger.

Weinig nieuwe specs onder de zon van dit gerucht
Op de doos staat dat de Galaxy S9, het is de standaard uitvoering en niet de Plus (+), een 5.8 inch Super AMOLED display heeft dat door de afgeronde (edge) randen in werkelijkheid 5.6 inch meet. Verder wordt en 12 megapixel dual pixel camera genoemd. Dit is dus geen dual camera maar wel een model waarmee je het diafragma kunt instellen op f/1.5 en f/2.4. Aan de voorzijde zit weer een 8 megapixel selfie camera en het toestel is ook weer waterdicht (IP68). Over de processor wordt op deze doos niets vermeld. Wel dat het toestel uitgerust is met 4GB RAM en 64GB opslag geheugen en dat de accu draadloos opgeladen kan worden. Ow, en het toestel krijgt niet alleen weer een door AKG ontwikkelden headset maar dit keer ook stereo speakers van AKG. Tot slot is ook de irisscanner weer van de partij. Kortom, heel weinig verschillen met de Galaxy S8. Je zou toch denken dat Samsung de Galaxy S9 een beetje beter uitrust. Maar, misschien dat de Koreanen ons wel verrassen met een randenloze onder- en bovenzijde en een vingerafdruk scanner in het scherm. Hoe dan ook, ik heb in ieder geval grote twijfels over de echtheid van onderstaande foto en specs. We gaan het wel zien, over een week of zes, in Barcelona. 

Nieuw gerucht claimt ALLE specs van de Galaxy S9 en S9+ te weten
Enkele uren nadat bovenstaande foto met specs online verscheen publiceerde een Chinese bron een lijst met alle specificaties van de Galaxy S9 en de Galaxy S9+. Hieronder staan ze allemaal bij elkaar. Oordeel zelf maar wat je er van vindt. Uiteraard is het waarheidsgehalte van deze specs even goed te bepalen als die van alle andere geruchten. Helemaal niet dus.

Galaxy S9 / Galaxy S9+
- 5.8 inch QHD+ Super AMOLED scherm / 6.2 inch QHD+ Super AMOLED scherm
- Qualcomm Snapdragon 845 processor (beiden) of Samsung Exynos 9810 processor (regio afhankelijk)
- 4GB RAM / 6GB RAM
- 64GB geheugen / 128 GB geheugen
- 12 megapixel camera dual pixel f/1.5 en f/2.4 / 12 megapixel duo camera (f/1.5 en f/2.4)
- 8 megapixel front camera (beiden)
- 3100mAh accu / 3600mAh accu
- Bixby toets, NFC, WiFi, GPS, USB-C (beiden)

Bron (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.