Toestellen
06 oktober 2015 - Ron Smeets

Gelekte kiekjes tonen enkele specs van de BlackBerry Priv Details van de camera, processor en beveiliging duiken op

Vorige week gaf de CEO van BllackBerry een korte, maar weinig overtuigende, videodemo van de nieuwe Priv. Dat wordt de eerste Android smartphone van de Canadese fabrikant en wellicht de laatste strohalm voor BlackBerry om nog een serieuze rol te kunnen gaan spelen in de consumenten smartphone markt.

Nu zijn enkele foto's van dat, officieel nog niet aangekondigde, toestel online verschenen. Daarop zijn enkele specs te zien waarover eerder al gespeculeerd, en gesproken werd. Zo heeft de BlackBerry Priv een 64-bit processor aan boord en kan de 18 megapixel camera met Schneider Kreuznach objectief ook in 4K filmen. Op de afbeelding is ook te zien dat de camera 60fps full HD opnames kan maken. Anno 2015 zijn dat geen wereldschokkende specs meer, maar het is voor BlackBerry fans wellicht goed om te weten dat de Priv uitgerust wordt met moderne specificaties.

Andere specs die eerder al de revue passeerden waren het 5.4 inch QHD (2560 x 1440) scherm, 32GB intern geheugen, microSD optie, 3GB RAM, een 5 megapixel front camera en 3450 mAh accu. Ow ja, en natuurlijk het slider design met het fysieke qwerty toetsenbord. Standaard zou de BlackBerry Priv op Android versie 5.1 Lollipop draaien. Over een eventuele Marshmallow update is nog helemaal niets bekend.

Welke 64-bit processor in het toestel zit is nog niet bekend, cq. uitgelekt, maar aangenomen wordt dat de Canadese fabrikant gekozen heeft voor de hexa-core Snapdragon 808 van Qualcomm, al gaan ook nog wel stemmen op dat er mogelijk voor de Snapdragon 810 van dezelfde fabrikant gekozen is. Dat blijft nog even onduidelijk.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.