Geruchten
26 januari 2015 - Ron Smeets

Gelekte HTC One M9 foto's zijn 'nep' Taiwanese fabrikant verspreidde de kiekjes zelf

Vorige week doken een aantal foto's op van de HTC One M9. Zo luidden de geruchten althans. Nu is het bij dit soort berichten natuurlijk altijd de vraag of ze al dan niet echt zijn en de werkelijkheid benaderen. Maar in dit geval, zo luiden nieuwe geruchten, zou het gaan om foto's van een nep HTC toestel dat de fabrikant speciaal gemaakt heeft om er afbeeldingen van te lekken. Het toestel op de betreffende foto's zou dus niet de One M9 zijn maar een afleidingsmanoeuvre om het internet en de media voor de gek te houden en er voor te zorgen dat het definitieve toestel, en ontwerp, geheim blijft.

Uiteraard is ook dit vooralsnog een onbevestigd gerucht en hoewel ik mij er best iets bij kan voorstellen zou het ook zomaar kunnen dat op de betreffende foto's toch de definitieve One M9 te zien is en dat HTC nu iedereen op het verkeerde been probeert te zetten door bovenstaand gerucht over het 'nep-toestel' te verspreiden. En zo zou ik nog wel even door kunnen redeneren ;)

Samen met deze berichten worden ook nog enkele details van de One M9 (die overigens ook al eens als Hima in de geruchtenmolens op dook) genoemd die duidelijk anders zijn dan op de foto's te zien zijn. Zo zou de 'echte' One M9 een front camera krijgen die midden boven het scherm gepositioneerd wordt (vergelijkbaar met de Desire Eye). Verder zouden de speakers aan de voorzijde in de 'naad' tussen het scherm en de boven- en onderzijde de van het toestel verwerkt worden zodat de randen om het scherm dunner worden.

Hierboven en onder kun je de betreffende kiekjes zien die de afgelopen dagen opdoken en volgens de laatste geruchten mogelijk dus niet echt zijn. Enfin, we zullen het wel zien, op 1 maart, wanneer HTC de One M9 officieel presenteert in Barcelona.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.