Nieuws
18 juni 2006 - Redactie MobileCowboys

Geld verdienen met je eigen camphone filmpjes

Vanaf nu kunnen Vodafone klanten filmpjes, die ze met hun mobiele telefoon hebben gemaakt, aan alle andere Vodafone klanten laten zien en daarmee geld verdienen. Vodafone is de eerste mobiele operator in Nederland die met de dienst 'KijkMij TV' klanten de gelegenheid geeft hun minifilmpjes via de mobiele telefoon op een verantwoorde manier aan een groot publiek te presenteren. Hoe meer kijkers de clip op de mobiele telefoon downloaden en bekijken, hoe meer de maker van de clip verdient.

Elke clip moet voldoen aan de strenge inhoudseisen van Vodafone en wordt door Vodafone nauwkeurig gescreend. Vodafone voorkomt hiermee dat ongepaste videoclips zoals bijvoorbeeld clips met discriminerende inhoud, geweld en illegale activiteiten, op 'KijkMij TV' worden uitgezonden.

De Vodafone dienst 'KijkMij TV' wordt in de komende weken uitgebreid met verschillende categorieën waar klanten minifilmpje kunnen bekijken en insturen, variërend van vakantie filmpjes tot eigen stunts. De mobiele regisseurs sturen hun filmpjes door middel van video MMS naar het nummer 2006. Als het minifilmpje voldoet aan de inhoudseisen die Vodafone stelt, kunnen klanten het fragment daarna op alle Vodafone live! mobieltjes in Nederland bekijken. Ook kunnen de filmpjes via MMS worden doorgestuurd naar andere mobiele telefoons.

Klanten betalen 25 Eurocent voor het downloaden van een clip. Dan gaat ook het verdienmodel in werking en krijgt de maker van de videoclip 10% van de downloadkosten uitbetaald. Soortgelijke diensten in Engeland laten inmiddels cijfers zien van anderhalf miljoen downloads per maand. Vodafone Nederland werkt voor 'KijkMij TV' samen met het Engelse bedrijf Yospace.

Vodafone opent een 'KijkMij TV' saldo rekening met behulp van het mobiele nummer en e-mail adres van de maker. Elke keer als kijkers de clip op hun mobiel downloaden, crediteert Vodafone 10% van het bedrag op de saldorekening van de maker van de clip. Als de balans op de 'Kijk Mij TV' rekening 10 Euro bereikt of overschrijdt, stuurt Vodafone het bedrag samen met het e-mail adres naar Pay Pal, die dan vervolgens voor de uitbetaling zorgt.Gerelateerde links:
Je mobiele telefoonrekening betalen met advertenties
Wanhoopspoging Vodafone MMS
Mobiele Reality TV, Videoclips en 'Teleac'
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl