Entertainment
24 juni 2007 - Ron Smeets

Geld verdienen met in de rij staan voor een iPhone

Amerika maakt zich op voor de lancering van de iPhone, eind deze week, en zowel AT&T als Apple verwachten in de dagen voorafgaand aan de 29e Juni lange rijen met camperende klanten voor de diverse winkels.

Natuurlijk moeten de meeste iPhone kopers overdag gewoon werken. Gezien het prijskaartje van zowel het toestel als verplichte abonnement is dat zeker geen overbodige luxe ;-)

Nu zullen er er ongetwijfeld enkele duizenden kopers zijn die een paar dagen vrij gaan nemen om in de rij te kunnen gaan staan, maar dat kan in de VS behoorlijk duur uitpakken. Betaald verlof is daar namelijk geen standaard arbeidsvoorwaarde.

Inmiddels zijn er in Californie en New York al bedrijven die 'professionele wachters' aanbieden voor 250 dollar. Zo kun je zelf gewoon geld verdienen en wordt een plaatsje vooraan in de rij voor de Apple of AT&T winkel voor je gereserveerd. Dat is altijd nog goedkoper dan onbetaald verlof of zelfs je ontslag indienen om zelf in de rij te kunnen gaan staan.

Helemaal nieuw is dit fenomeen overigens niet. Bij de lancering van de PS3 werden ook al 'uitzendkrachten' en zelfs daklozen, die zijn misschien iets minder betrouwbaar maar wel een stuk goedkoper, ingehuurd.

Daar liep de gekte in sommige wachtrijen overigen zo hoog op dat er zelfs geschoten werd op elkaar.

Foto via: GizmodoGerelateerde links:
AT&T bereidt zich voor op de 'run op iPhones'
PS3 voor de ogen van wachtende menigte gesloopt
Gekte in de VS bij lancering van de PS3
Ontslag nemen om in de rij te gaan staan voor de PS3
Sony: 'Europeanen zijn gewend om in de rij te staan'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.