Entertainment
22 mei 2008 - Ron Smeets

Gekochte N-Gage games niet overdraagbaar

Op zich is het niet zo vreemd dat je legaal gekochte spelletjes niet (zomaar) kunt kopiëren maar in het geval van Nokia N-Gage gaat die policy soms ietwat te ver. Een gekochte game kan namelijk alleen geinstalleerd en gebruikt worden op het toestel waarvoor het oorspronkelijk gekocht is.

Dit betekent dus dat wanneer je een N-Gage spel koopt voor bijvoorbeeld de N82 en je zou over enkele maanden besluiten de N96 aan te schaffen, dan zul je het betreffende spel dus opnieuw moeten kopen. Sterker nog, als je bijvoorbeeld je zilverkleurige N82 inruilt voor een zwart exemplaar dan moet je ook weer alle games opnieuw aanschaffen.

In de voorwaarden staat letterlijk: "Content shall be... limited to one private installation on one N-Gage compatible Nokia device only."

Zoals gezegd is het beveiligen van content (games in dit geval) tegen illegaal kopiëren wel te begrijpen maar dit gaat toch wel wat erg ver en kan het succes, voor zover dat aanstaande was, van een service als N-Gage wel eens behoorlijk dwarsbomen.Gerelateerde links:
Versie 2.0 van Nokia N-Gage beschikbaar
Nokia N-Gage gekraakt: werkt nu op alle N-Series
Nokia NGage First Access eindelijk beschikbaar, N81 only!
Nokia schort release N-Gage content service op tot 2008
Nokia N-Gage voorlopig alleen voor de N81
N-Gage alweer uitgesteld
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.