Nieuws
15 maart 2015 - Ron Smeets

Geheugenbug Android Lollipop nog niet opgelost in versie 5.1 Google heeft het probleem wel verholpen, maar het is nog niet bekend wanneer die fix uitgerold wordt

De nieuwste Android versie, Lollipop, kampt al vanaf de eerste dag met een geheugenbug die er voor zorgt dat het werkgeheugen van toestellen wel vol loopt maar niet 'opgeschoond' wordt. Daardoor wil het nogal eens gebeuren dat apps crashen. Gebruikers maken ook melding van apps en services die spontaan herstarten.

Met de komst van versie 5.1, die sinds afgelopen week voor een viertal Nexus toestellen beschikbaar is, werd verwacht dat deze vervelende bug verleden tijd zou zijn. Dat is, zo blijkt nu, niet het geval.

In de Android Issue Tracker staat namelijk te lezen dat Google de betreffende bug inmiddels wel al verholpen heeft maar dat nog niet bekend is wanneer die fix uitgerold zal worden. Daaruit kun je dus concluderen dat de bug in de 5.1 versie van Lollipop nog niet opgelost is. Het feit dat het probleem in de Issue Tracker ingediend is door een Android gebruiker die Lollipop 5.1 al gebruikt is het definitieve bewijs.

Project Member #35 al...@android.com

This has been fixed internally. We do not currently have a timeline for public release.

Bron, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.