Entertainment
19 september 2008 - Menno Stil

Geheime code ook op jouw iPhone 3g ?

Stel je hebt echt helemaal niets te doen thuis.

Je hebt geen vrienden die je kunt bellen. Het menu van je iPhone ken je van voor naar achter, niets op de tv en je facebook is up to date. Wat doe je dan ?

Nou dan ga je foto's maken met je camera, in het donker, van je iPhone. Uiteraard wel op de nightshot want anders zie je tenslotte niets.

Dit is precies wat fsjk85 gedaan heeft, en wat schetst zijn verbazing: Een iPhone heeft een geheime data matrix code op de achterkant van het toestel. Erg mooi want deze kan je keurig uitlezen met bv een Nokia E90, is die ook nog ergens goed voor moeten we maar denken.

Vroeger luisterde je een LP achterstevoren om er een geheime boodschap op te ontdekken over nixon. Tegenwoordig staan deze boodschappen gewoon op je iPhone in data matrix

Helaas zal de inhoud van de code helaas wat minder spannend zijn dan boven beschreven. Waarschijnlijk gebruikt apple de code alleen maar om serienummers van iPhone's uit te lezen als deze softwarematig niet meer beschikbaar zijn. Vreemd is het echter wel, helaas zullen we niet zo 1.2.3. weten waar het nu echt voor bedoeld is.

Wordt vervolgt.

Over de auteur: Menno Stil