Nieuws
10 april 2012 - Ron Smeets

Gehackte ICS ROM voor HTC Desire S en Desire HD

HTC is momenteel druk bezig met de ontwikkeling, en uitrol, van Android ICS updates voor haar toestellen uit 2011. Voor diverse Sensation modellen is die update al, mondjesmaat, beschikbaar.

Een van de xda developers leden heeft nu een gehackte ICS ROM voor de HTC Desire S en Desire HD gemaakt. Feitelijk is dit een aangepaste versie van de HTC One V ROM die enkele weken geleden uitlekte.

De ROM, PrimoS genaamd is echter nog (lang) niet geschikt voor dagelijks gebruik. Zo werken diverse belangrijke functies nog niet. Denk aan de camera, WiFi Hotspot en USB tethering. Zoals altijd is het installeren van dit soort 'hacks' iets dat je geheel op eigen risico moet doen. Gezien het feit dat deze ROM nog lang niet goed bruikbaar is zou ik iedereen toch willen adviseren deze links te laten liggen. Voor de liefhebbers staat hieronder een videodemo van de PrimoS ROM hack.

http://www.youtube.com/watch?v=o8JSAcVIMxk

Bron, Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.