Nieuws
07 augustus 2012 - Ron Smeets

Geen YouTube App meer in iOS6

Apple heeft besloten dat de standaard YouTube App in iOS 6 niet meer zal terugkeren. De reden daarvoor is dat de licentie verlopen is en Apple geen deel met Google (de eigenaren van YouTube) gesloten heeft voor een nieuwe licentieovereenkomst.

Daarnaast zou Google volgens Apple ook werken aan een nieuwe, eigen, YouTube App die in de toekomst via de App Store beschikbaar zal komen.

Heel vervelend is het (tijdelijk) verdwijnen van een YouTube App in iOS overigens niet. Je kunt de fimpjes nog altijd gewoon bekijken via de (Safari) browser van de iPhone, iPod of iPad. Iedereeen die de upgrade naar iOS 6, als die beschikbaar komt, links laat liggen merkt er al helemaal niets van. De YouTube App die in de vorige versies van iOS staat blijft namelijk werken.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.