Nieuws
01 mei 2012 - Ron Smeets

Geen Windows Phone toestellen meer voor LG

LG heeft besloten om geen Windows Phone toestellen meer te maken. De fabrikant heeft dat min of meer bevestigd in een meeting over de financiële resultaten, vorige week in Korea.

De voornaamste reden? LG vind dat Windows Phone niet populair genoeg is en de relatief lage verkoopcijfers van deze smartphones hebben de Koreaanse fabrikant doen besluiten om (voorlopig althans) geen Windows Phone toestellen meer uit te gaan brengen.

Volgens de Korean Herald zou Steve Ballmer, CEO van Microsoft, later deze maand naar Korea gaan om met de top van LG te praten over dit besluit. Een LG woordvoerder zei echter nog niets te weten over een bezoek van Ballmer aan de fabrikant. Lee Seung yeon van Microsoft Korea liet in een reactie nog weten dat uit cijfers waar hij toegang toe heeft blijkt dat het marktaandeel van Windows Phone, wereldwijd, momenteel nog geen 2% is. Auw!

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.