Nieuws
06 augustus 2014 - Ron Smeets

Geen Windows Phone 8.1 Update 1 voor de HTC 8S

De HTC 8S werd bijna twee jaar geleden, samen met de HTC 8X gepresenteerd als de eerste Windwos Phone 8 toestellen van de Taiwanese fabrikant. Tot nu toe zijn het ook de enige twee gebleven, ondanks geruchten dat HTC zou werken aan een Windows Phone versie van de One (M8).

De fabrikant heeft op een van haar eigen forums laten weten dat de 8S, de goedkopere van de twee, niet voorzien zal worden van de nieuwste Windows Phone 8.1 Update 1 versie als die beschikbaar komt. 

Een reden dat de 8S de nieuwste Windwos Phone 8.1 versie niet zal krijgen wordt niet genoemd. Ik kan me moeilijk voorstellen dat de hardware niet geschikt zou zijn. De kans lijkt groter dat HTC besloten heeft dat de 8S, na ruim anderhalf jaar, gewoon end-of-life is. De HTC 8X zal die upgrade overigens wel ontvangen. Wanneer dit gebeurt is nog niet bekend. De fabrikant zegt in dezelfde forum post dat de software eerst grondig getest zal worden, maar dat is natuurlijk heel normaal.  

Bron: HTC (Google Translate)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.