Nieuws
27 juli 2010 - Ron Smeets

Geen Windows Phone 7 smartphones van HP

Dat HP zich na de overname van Palm en diens WebOS besturingssysteem vooral zou gaan richten op de ontwikkeling van Smartphones enb Tablets met dat OS was natuurlijk wel te verwachten.

Maar dat HP, die in tegenstelling tot concurrenten als Asus en Dell ook al niet meer genoemd werden als een van de launch partners van Windows Phone 7, het nieuwe OS van Microsoft helemaal de rug toe zou keren is toch wel een verassing.

HP heeft immers een rijk verleden als het gaat om PDA's en Smartphones die op het mobiele besturingssysteem van Microsoft draaien. Daar is nu dus definitief een einde aan gekomen.

In eerste instantie liet HP overigens nog weten dat men Palm niet gekocht had om weer Smartphones te kunnen gaan verkopen en dus dacht iedereen dat de Amerikaanse fabrikant zich, naast de PC's, Laptops en Printers, alleen zou gaan richten op Tablets, maar volgens de laatste berichten zullen er in binnenkort ook Smartphones ontwikkeld worden die, net als de andere mobiele devices van HP, alleen gebruik zullen maken van het WebOS besturingssysteem. Wellicht dat ze de iPaQ (foto boven) uit 2009 en de Oak nu weer uit de kasten gaan halen. Die designs zagen er niet bepaald slecht uit. Een beetje updaten qua specs, WebOS erop en klaar is HP ;-))

Hoe dan ook, zoals de zaken bij HP er nu voor staan zullen we nooit (maar zeg nooit, nooit ;-)) meer Windows Phone smartphones van HP in de winkels verschijnen.

Via: TGDaily

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.