Nieuws
23 november 2012 - Ron Smeets

Geen Windows Phone 7.8 voor de LG Optimus 7(.5)

Ik vermoed dat hier niet echt veel smartphone gebruikers om zullen treuren. De LG Optimus 7.5 is immers niet zo heel erg veel verkocht in Nederland (en de rest van de wereld). Dat zal ongetwijfeld ook meegespeeld hebben in de beslissing van LG om het toestel niet te voorzien van een Windows Phone 7.8 update.

Toch is het wel opvallend. Vorig jaar bracht LG immers, speciaal voor Windows Phone 7.5, een geupgrade model uit van het toestel. Ook toen werd al besloten dat de bestaande Optimus 7 gebruikers (met Windows Phone 7 dus) geen upgrade naar Windows Phone 7.5 zouden gaan ontvangen.

Sterker nog, de Optimus 7.5 was letterlijk hetzelfde toestel als de Optimus 7 maar werd na de komst van Windows Phone 7.5 wel opnieuw 'verkocht' met een hoger (ca 100 euro) prijskaartje dan hetgeen op dat moment voor een Optimus 7 betaald moest worden.

De mededeling dat de LG Optimus 7.5 geen Windows Phone 7.8 update zal krijgen is afkomstig van een LG medewerker naar aanleiding van een vraag hierover van een klant. "Wij willen u informeren dat een software update naar Windows Phone 7.8 voor de LG E900 niet verwacht wordt".

Bron (Pools)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.