Nieuws
19 december 2012 - Ron Smeets

Geen verkoopverbod voor Samsung toestellen in de VS

Het zat er al aan te komen, maar nu is het officieel bevestigd. Rechter Lucy Koh heeft het verzoek van Apple om een verkoopverbod voor 26 Samsung toestellen (smartphones en tablets) afgewezen.

De voornaamste redenen waren het feit dat de Samsung toestellen die Apple opvoerde slechts inbreuk plegen op enkele Apple patenten. "

De toestellen hebben veel meer features dan alleen die waar Apple patent op heeft". Daarnaast achtte rechter Koh ook niet bewezen dat de verkoop van de betreffende toestellen grote (financiële) schade toebrengen aan Apple. Dat betekent dus dat alle Samsung toestellen waarvoor Apple een verkoopverbod eistte gewoon in de Amerikaanse schappen kunnen blijven liggen.

Dit weekend maakte Samsung bekend dat de fabrikant een groot aantal Europese rechtzaken tegen Apple eigenhandig geannuleerd heeft. Wellicht is dit het moment voor Apple om dat in de VS ook maar te doen, dan ;-)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.