Nieuws
21 november 2011 - Ron Smeets

Geen starttarief en afrekenen per seconde bij Hema Mobiel

Hopelijk is dit niet weer een marketing stunt van de Hema zoals ze dat enkele weken geleden deden bij het aanbieden van een gratis taart ;-))

Enfin, vanaf vandaag hoeven klanten van Hema Mobiel (een prepaid MVNO op het KPN netwerk) geen starttarief meer te betalen voor mobiele gesprekken en bovendien gaat de provider alle gesprekken (dus ook binnen de eerste minuut) per seconde afrekenen.

Met deze verandering van de voorwaarden en de tarieven wordt Hema Mobiel een van de goedkoopste prepaid aanbieders van Nederland. Zelf zeggen ze hierover: "Uit onderzoek blijkt dat ruim 20% van alle prepaid gesprekken korter is dan 10 seconden en dat bijna 50% van de gesprekken (met een prepaid telefoon)  minder dan 30 seconden duurt. De consument ervaart het hanteren van starttarieven en het afronden op een hele minuut als oneerlijk en niet transparant. Door nu als eerste ook het starttarief los te laten wil HEMA 100% eerlijk de kosten doorberekenen. Hierdoor worden de effectieve gesprekskosten beduidend lager.
Een voorbeeld: een gesprek van 10 seconden kost nu nog maar 2,6 cent. (HEMA basis tarief) Dit was 9,3 cent. Bij andere prepaid aanbieders kost ditzelfde gesprek minimaal 14 cent (afgeronde hele minuutprijs).
"

Hema Mobiel heeft twee prepaid aanbiedingen; Basis en Slim. Bij de eerste moet je zelf opwaarderen wanneer nodig. Kies je voor Hema Slim, dan wordt je beltegoed maandelijks automatisch met 10 Euro opgewaardeerd. Bovendien kun je dan ook eventueel via SMS opwaarderen, als de 10 Euro per maand niet genoeg zou zijn. In ruil voor die 'loyaliteit' betaal je dan 25% minder voor de verbruikte belminuten, SMS'jes en MB's dataverkeer. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende tarieven voor Hema Basis en Slim. Alle voorwaarden van Hema Mobiel kun je hier nalezen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.