Nieuws
15 juni 2012 - Ron Smeets

Geen (snel) Amerikaans verkoopverbod voor de Galaxy S III

Enkele dagen geleden maakte Apple bekend ook te gaan jagen op een, snel, verkoopverbod voor de Samsung Galaxy S III in de VS. De iPhone maker wilde daarmee voorkomen dat de S III vanaf 21 juni in de Amerikaanse winkels zou verschijnen.

Gisteren maakte rechter Lucy Koh, die veel Apple vs Samsung zaken behandeld in haar rechtzaal, bekend dat zo'n snel verkoopverbod er niet zal komen. De reden is dat haar agenda nu al overvol is en de behandeling van deze nieuwe zaak voor vertraging zou zorgen bij andere (Apple) rechtzaken.

Dit betekent dus niet dat Apple's jacht op een verbod van de Galaxy S III in de VS definitief van de baan is, maar het toestel zal wel gewoon vanaf 21 juni, de lanceerdatum van de S III in Amerika, verkocht kunnen gaan worden. Apple heeft nog niet gereageerd op deze (kleine) nederlaag, anders dan haar statement te herhalen dat 'het schaamteloos kopiëren van toestellen fout is'.

Bron: Reuters

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.