Nieuws
26 december 2009 - Ron Smeets

Geen SMS belasting op de Filippijnen

In 2006 heeft een vergelijkbaar idee ook even bij ons rondgedoold aan de hand van een Franse Europarlementarier: Belasting op SMSjes. Gelukkig zijn die Franse voorstellen nooit serieus genomen.

In de Filippijnen woedde de afgelopen maanden dus dezelfde discussie en ook die lijkt nu definitief de kop ingedrukt te zijn.

Het plan daar was om 0.065 Eurocent belasting te heffen op elke verzondern SMS. Omdat de gemiddelde Filippijn zo'n 10 SMSjes per dag verstuurd en het land 70 miljoen mobiele gebruikers heeft zou een dergelijke belastingmaatregel zo'n 450.000 Euro per dag opleveren.

Gelukkig voor de inwoners en mobiele bellers van de Filippijnen heeft de oppositie samen met enkele groeperingen ervoor gezorgd dat de SMS belasting wet niet ingediend gaat worden en het plan nu dus van de baan lijkt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.