Nieuws
09 februari 2012 - Ron Smeets

Geen schokkend nieuws van Samsung in Barcelona ?

Samsung heeft vandaag laten weten dat men dit jaar in Barcelona, op het Mobile World COngress, geen persconferentie zal geven. Eerder werd al bekend dat de Galaxy S III niet op het MWC gepresenteerd zou gaan worden.

Een vreemde beslissing als je het mij vraagt. Het MWC is bij uitstek het event om de plannen (en producten) voor de komende maanden te presenteren. De vraag is nu natuurlijk wat de werkelijke reden is dat Samsung geen persconferentie zal geven in Barcelona.

De officiële reden en verklaring luidt in ieder geval als volgt: "Samsung confirmed that they are not hosting a press conference at Mobile World Congress, but Samsung is looking forward to introducing and demonstrating some exciting new mobile products at Mobile World Congress 2012".

OK, dus er worden wel enkele nieuwe (en volgens Samsung ook spannende) producten in Barcelona gepresenteerd. Alleen zijn die mogelijk niet 'spannend' genoeg om er een hele persconferentie aan te wijden. De Galaxy S II Plus wellicht? Of de Galaxy Note S? Ow, en niet te vergeten de quaq core Galaxy Tab 11.6. Allemaal pure speculatie natuurlijk. We zullen het wel zien over twee weken.

Tot slot; Elk nadeel heeft zijn voordeel. Een cliché dat voor de bezoekers aan het Mobile World Congress (die een perskaart hebben) vandaag dus maar weer eens bevestigd werd. Al enkele jaren houden diverse (grote) fabrikanten hun persconferentie (waar natuurlijk de nieuwste toestellen gepresenteerd worden) op zondagavond, de dag voordat het MWC officiëel los barst. Dat betekende dat wij meer 'mankracht' mee moesten nemen om alles te kunnen verslaan, of keuzes moesten maken tussen de diverse persconferenties. Met de beslissing van Samsung wordt de zondagavond in Barcelona weer wat draaglijker ;-) Maar we hadden het dan ook al zo zwaar he (ahum) ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.